Bemutatkozás

Schmiedt Borka vagyok, a Semmelweis Egyetemen végzett dietetikus, testépítő-fitnesz edző, kognitív viselkedésterapeuta tréner – nem mellesleg a pályámat még kozmetikusként kezdtem. Tudásvágyam az évek alatt sem csökken, minden nap szeretek tanulni, fejlődni, ez a boldogságom egyik forrása.

Személyiségemet a sport formálta, szüleim támogatásának köszönhetően a versenysportoló szellemiségével élhettem a mindennapjaim. A sportolástól, a kemény munkától, szorgalomtól, kitartástól, a szenvedélyességtől sokat kaptam, és azóta is eszerint élek. Imádok fejlődni, élvezem a kihívásokat, és ha valami érdekel, lelkesedésem határtalanul lobog.

A versenysport (atlétika, asztalitenisz) abbahagyása után nem kívántam annyira a húsokat, így egyre kevesebbet ettem belőle. Elmondhatom, hogy mára tizenegynéhány éve vegetáriánusként élek. Nem tiltok meg magamtól semmit sem, olykor, ha megkívánom, eszem tengeri herkentyűket, halat, vagy valami porcogóst. De ritkán. A növényi alapú táplálkozásnak nagy híve vagyok.

Az egészséges táplálkozás és az emberi test csodálatos működése már gyerekkorom óta érdekel.

Megtapasztaltam a testkép elfogadásának küzdelmességét, a „Miért nem eszel húst, vagy valami normálisat?”, a „Miért vagy ennyire vékony?” támadásokat, és csak arra vágytam, hogy ne nézzenek már fura bogárnak, ne bántsanak azért, aki vagyok. Otthon is mindennaposak voltak a küzdelmek, így ebből a viharból nehezen kerültem ki, főleg, hogy a versenysport elvesztése hatalmas, fájó űrként tátongott. Így tisztában vagyok azzal, hogy a testképünk elfogadásáért keményen meg kell dolgoznunk, és hogy milyen evészavarokkal élni. Hiszem, hogy hitelesen tudom képviselni azokat, akik ebből a nehéz periódusból ki akarnak kászálódni. Valamint úgy vélem, hogy az életmódváltáshoz igenis gyökeres változtatás és nem utolsó sorban igazi mentális fejlődés szükséges! Ezért tanulom jelenleg a kognitív viselkedésterápiát (idén végzek), hogy minél hatékonyabban és szakértői szemmel legyek képes segíteni az ilyen és a hozzám hasonló embereknek.

Email: borka.health@gmail.com
Tel: +36 70 208 1839