Táplálkozástudomány és növényi alapú táplálkozás

Iskolásként atletizáltam, a hosszútávfutás volt a kedvencem. (Ajánlom mindenkinek az Ultra című filmet, zseniális!:) A fő sportágam azonban az asztalitenisz volt, ebben versenyeztem. Miután befejeztem a versenysportolói pályafutásom, egyre kevesebb húst kívántam és szenvedéllyé vált az érdeklődésem, melyik növény mire jó, hogyan hat a szervezet működésére. Azóta is minden nap képzem magam ilyen téren, úgy gondolom, hogy nagy jövő előtt áll a növényi alapú táplálkozás szemlélete.

Napjainkban az elhízás talaján kialakuló népbetegségek (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, anyagcsere betegségek, mint a cukorbetegség, hormonális eltérések, mozgásszervi elváltozások, rosszindulatú daganatok) emberek tömegeit érintik, és ahogy az élethosszt, úgy a minőségben megélt évek számát is csökkentik. Ahogy kialakulnak, alattomosan rejtve, mindennapi, rossz, repetitív szokásaink mögé bújva, úgy lépésről-lépésre történő változtatásokkal sokat tehetünk ellenük, így magunkért.

Megpróbálni változtatni sohasem késő, az ember képes a fejlődésre, ha akar, és nem csügged el. Ha eldönti és látja maga előtt azt az egészségesebb, jobb kedvvel tevékenykedő Ént, akkor képes magát egy jobb verzióban megújítani.

A növényi alapú táplálkozás, a kevesebb hústermék fogyasztása könnyebb emésztést eredményez, energikusabbá tesz, eltűnik az étkezés után beköszöntő fáradtság és hatékonyabban birkózunk meg a stresszel. A növényekben található jótékony anyagok preventív módon védenek, beindítják szervezetünk gyógyító folyamatait, megtalálhatjuk az elveszett harmóniát.